webinar-sociale-veiligheid-1200x627

Eén op de vijf werkenden in de huisartsenzorg heeft te maken gehad met agressie of ongewenst gedrag in contact met collega’s of leidinggevenden. Dat blijkt onderzoek van PGGM&CO en Ministerie van VWS uit 2021. Daarbij ging het voornamelijk om pesten of agressie en in mindere mate om bedreiging of intimidatie, seksuele intimidatie of discriminatie. Het effect van deze ervaringen van interne agressie en ongewenst gedrag binnen de praktijk is een stuk groter dan bij externe agressie met alle gevolgen van dien.

Steeds meer huisartsenorganisaties vragen zich af of er bij hun organisatie een sociaal onveilige werksituatie is. Met de tekorten op de arbeidsmarkt en de opgelopen werkdruk in de branche, is een sociaal veilige werkplek dus van groot belang! Maar wat is sociale veiligheid nou precies? En welke signalen duiden op een onveilige werksituatie? Welke (eerste) stap kun je als werkgever, maar ook als werknemer zetten?

Onder leiding van Elisabeth van de Hoogen gaan Anita Koops (Arbeids- en organisatiedeskundige bij Arbo Unie) en Rita Wielemaker (vertrouwenspersoon bij Gimd) hierover in gesprek tijdens het gratis webinar ‘Sociale veiligheid in de huisartsenzorg – Interne agressie en ongewenst gedrag binnen de praktijk’. Dit webinar wordt georganiseerd door SSFH in samenwerking met Medische Scholing en is onderdeel van het MDIEU-activiteitenplan om duurzame inzetbaarheid in de huisartsenzorg te bevorderen.

>>> Meer informatie over dit webinar en aanmelden

Deze activiteit is mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Blijf op de hoogte.
Abonneer nu op onze nieuwsbrief.