Agressie en ongewenst gedrag

De meerderheid van de medewerkers in de huisartsenzorg heeft in de afgelopen 12 maanden te maken gehad met agressie of ongewenst gedrag op het werk met patiënten of cliënten (77%, familie vrienden of bezoekers van patiënten / cliënten (54%) of collega’s en leidinggevenden (21%).

Als medewerkers te maken hebben met agressie en ongewenst gedrag heeft dat grote invloed op hun duurzame inzetbaarheid. Het werkplezier neemt af en de sfeer op het werkvloer verslechterd. Agressie en ongewenst gedrag zorgt voor verzuim en uitval en heeft veel invloed op re-integratie. 

Via het platform Gezondeboel kun je zelf kiezen wanneer je aan je eigen mentale gezondheid en vitaliteit wilt werken. Log in op Gezondeboel en kies voor coaching om je aan te melden voor de activiteiten!

LET OP: Gezondeboel is onderdeel van Therapieland. Indien je al gebruik maakt van Therapieland, dien je een ander emailadres te gebruiken voor de aanmelding!

Om het knelpunt agressie en ongewenst gedrag aan te pakken worden onderstaande activiteiten uitgevoerd:

webinar-sociale-veiligheid-1200x627

Webinar Sociale veiligheid

Een sociaal veilige werkplek is van groot belang! Maar wat is sociale veiligheid nou precies? Welke signalen duiden op een onveilige werksituatie en hoe pak je dit aan? Meer hierover tijdens het webinar ‘Sociale veiligheid in de huisartsenzorg'.

1200x627-inzetbaarheid3

SSFH Vertrouwenspersoon

Wanneer neem je contact op met de vertrouwenspersoon? En hoe gaat dat dan in zijn werk? Ook in de huisartsenzorg kun je te maken krijgen met situaties die gevoelig liggen, zoals agressie, pesten en integriteitskwesties. Check wat jij kunt doen!

1200x627-inzetbaarheid4

Workshops Agressie en ongewenst gedrag

Agressie en ongewenst gedrag is nooit helemaal te voorkomen, maar je kunt het wel verminderen en er beter mee leren omgaan. Samen met je team kun je een theoretische of praktische training op maat volgen. 

Blijf op de hoogte.
Abonneer nu op onze nieuwsbrief.