Maatwerkprogramma

Agressie en ongewenst gedrag komt steeds vaker voor in de huisartsenzorg. De gevolgen hiervan hebben grote impact op zowel de kwaliteit van zorg als de tevredenheid van medewerkers. Het verstoort de zorgverlening en kan leiden tot verminderd werkplezier en minder gemotiveerd personeel. Om organisaties in de huisartsenzorg te ondersteunen bij het aanpakken van dit knelpunt, is het maatwerkprogramma 'Agressie en Ongewenst gedrag' ontwikkeld. Dit programma draagt bij aan het bevorderen van een veilige werkomgeving en biedt concrete richtlijnen om agressie te verminderen dan wel te voorkomen en effectief te reageren wanneer het zich voordoet. 

Organisaties in de huisartsenzorg komen in aanmerken voor subsidie vanuit SSFH om aan dit programma deel te nemen. Het beschikbare budget wordt bepaald op basis van het aantal medewerkers binnen een organisatie: 

 Organisatie  Aantal medewerkers  Voucherwaarde
 Klein  1-9 medewerkers  € 2.000,-
 Middelgroot  10-24 medewerkers  € 5.000,-
 Groot  25 medewerkers of meer  € 10.000,-

Aanbod
Er zijn drie organisaties waar de vouchers voor een maatwerkprogramma ingeleverd kunnen worden. Zij hebben speciaal voor SSFH een programma samengesteld. Hierbij kun je denken aan een workshop of coaching, of een combinatie van beide. Hieronder vind je meer informatie over de drie organisaties en het programma dat zij aanbieden.

Eigen maatwerkprogramma

Als je bij de drie organisaties niet het juiste aanbod vindt, kun je ervoor kiezen om een eigen maatwerkprogramma samen te stellen, in samenwerking met een andere aanbieder. In dat geval dien je dan een offerte met informatie over het programma mee te sturen bij de aanvraag. 

Let op! De vouchers die vanaf 16 januari 2024 beschikbaar waren zijn op. Het is dus niet meer mogelijk om een voucher aan te vragen.

de-bode-nascholing

De Bode Nascholingen

Deze organisatie verzorgt kleinschalige geaccrediteerde trainingen en workshops uitsluitend voor de medische professie. De trainingen zijn kortdurende, interactieve bijeenkomsten die erop zijn gericht om de communicatieve kennis en vaardigheden te verbeteren o.a. via simulatiegesprekken met een actrice en video.  

ontwerp-zonder-titel-2-

Kudding & Partners

Kudding & Partners verzorgt agressietrainingen en opleidingen voor professionals binnen de Zorg & Welzijn, Publieke Taak en het Onderwijs. Bij deze organisatie wordt binnen de agressietrainingen en opleidingen onderscheid gemaakt tussen de speerpunten: Preventie - Verbaal - Fysiek - Nazorg.

ontwerp-zonder-titel-1-

Gezondeboel

Samen gezond en gelukkig blijven werken, begint bij een veilige sfeer in de praktijk. Het is daarom belangrijk dat jouw team de handvatten heeft om om te gaan met agressie en ongewenst gedrag. Bij Gezondeboel bieden wij gerichte workshops en coaching aan over dit onderwerp. Veilig, vertrouwd en op jullie moment.

Blijf op de hoogte.
Abonneer nu op onze nieuwsbrief.