Loopbaanperspectief

Uit gegevens van CBS-AZW-Statline blijkt dat medewerkers gemiddeld 16,8 jaar werkzaam zijn in de huisartsenzorg en 8,2 jaar werkzaam bij een-en-dezelfde werkgever. Binnen de huisartsenzorg wordt veelal gewerkt in kleinere teams in relatief kleine organisaties. 

Voor de duurzame inzetbaarheid van werknemers in de huisartsenzorg is juist loopbaanperspectief en ontwikkelingsmogelijkheden noodzakelijk, ook bij de eigen werkgever. Inzichtelijke loopbaanpaden kunnen medewerkers inspireren zich te ontwikkelen en de gewenste loopbaanstappen te zetten om hun duurzame inzetbaarheid te vergroten. Dit geldt zeker voor de nieuwe generatie medewerkers in de huisartsenzorg die ambities hebben en een duurzaam loopbaanperspectief en -pad willen volgen. Het ontbreken van doorgroeimogelijkheden en uitstroom als gevolg daarvan slaat ook terug op de andere werknemers aangezien dit zorgt voor een groter personeelstekort en bijkomende werkdruk.

Via het platform Gezondeboel kun je zelf kiezen wanneer je aan je eigen mentale gezondheid en vitaliteit wilt werken. Log in op Gezondeboel en kies voor coaching om je aan te melden voor de activiteiten!

LET OP: Gezondeboel is onderdeel van Therapieland. Indien je al gebruik maakt van Therapieland, dien je een ander emailadres te gebruiken voor de aanmelding!

Om het knelpunt loopbaanperspectief aan te pakken worden onderstaande activiteiten uitgevoerd:

1200x627-inzetbaarheid5

Loopbaanontwikkeling

Zit je nog op de goede plek of ben je toe aan een nieuwe uitdaging in je carrière? Je kunt in gesprek met een professionele loopbaancoach. Wanneer je daar behoefte aan hebt, kun je over een langere periode begeleiding krijgen om zo gezamenlijk tot een ontwikkeladvies en -plan te komen waar je mee verder kunt.

1200x627-inzetbaarheid

Duurzame Inzetbaarheidsindex (DIX)

De DIX Scan meet je duurzame inzetbaarheid. Hoe gezond en gemotiveerd ben je? Hoe sluiten je kennis en vaardigheden aan bij je werk? Met dit wetenschappelijk gevalideerde instrument krijg je in circa 20 minuten inzicht in je eigen duurzame inzetbaarheid, met praktische adviezen en aanknopingspunten voor verbetering.

1200x627-inzetbaarheid7

Persoonlijke begeleiding duurzame inzetbaarheid 

Heb je de Duurzame InzetbaarheidsindeX (DIX) ingevuld en wil je graag verder praten over je eigen duurzame inzetbaarheid? Dat kan! Je kunt namelijk gebruik maken van persoonlijke begeleiding door een coach.

Blijf op de hoogte.
Abonneer nu op onze nieuwsbrief.