Programma ‘Goed voor elkaar’ 2019-2021

Je weet dat het belangrijk is voor jou en je medewerkers of collega’s om duurzaam inzetbaar te zijn. Maar hoe breng je duurzame inzetbaarheid in de praktijk? In het programma Goed voor elkaar helpen we je daarbij. 

Een initiatief van SSFH en de cao-partijen Huisartsenzorg (LHV, InEen, NVDA, NVvPO, FNV Zorg & Welzijn en CNV Zorg & Welzijn). 

We komen met tips en tools die je helpen praktische vragen te beantwoorden als: 

  • Hoe ga jij de dialoog aan met je werknemer of werkgever over wat er nodig is om duurzaam inzetbaar te blijven? 
  • Met welke middelen kun je het werkplezier bevorderen en hoe blijf je fit? 
  • Wat is nodig om mentaal krachtig te blijven? 
  • Welke scholingsmogelijkheden zijn er of hoe kan ik me verbreden in mijn functie of vakgebied? 


Voor wie? 

Duurzame inzetbaarheid is voor iedereen in de huisartsenzorg belangrijk. Daarom is het programma bedoeld voor zowel huisartsen als doktersassistenten, triagisten en praktijkondersteuners. Je vindt op deze pagina’s informatie voor werknemers en werkgevers. Ook kun je video-interviews bekijken met collega’s uit de sector, waarin zij vertellen hoe ze duurzame inzetbaarheid in de praktijk brengen. In de loop van de tijd komen er binnen het programma verschillende tools beschikbaar. Houd daarvoor deze projectpagina in de gaten, lees onze nieuwsbrief en volg de social media van SSFH en de cao-partijen. 


Over het programma 

Goed voor elkaar betekent zowel dat je duurzame inzetbaarheid ‘goed voor elkaar moet hebben’ als dat je ‘goed voor elkaar moet zijn’, zodat je ook blijvend goed voor je patiënten kunt zijn. Het programma is een initiatief van SSFH en de cao-partijen Huisartsenzorg (LHV, InEen, NVDA, NVvPO, FNV Zorg & Welzijn en CNV Zorg & Welzijn). Je herkent het programma aan het logo.


Tools en ervaringen

Met het programma 'Goed voor elkaar' zijn onderstaande tools ontwikkeld en worden ervaringen gedeeld.

Blijf op de hoogte.
Abonneer nu op onze nieuwsbrief.