1701942957_linkedin-live-afbeelding3

In het kader van de Week van de Werkstress organiseerde SSFH op 19 november een interactieve livesessie op LinkedIn. Tijdens deze livesessie ging Johanna Gröne, projectleider duurzame inzetbaarheid bij SSFH, in gesprek met experts op het gebied van werkstress.

Annemie Webers (Career&Live), Marc van Wersch (Instituut voor Vitaal Ondernemen) en Inge van de Beek (Amplooi) vertelden tijdens de livesessie meer over hun ervaringen op het gebied van werkstress in de huisartsenzorg. Onderwerpen die voorbij kwamen waren onder andere: agressie en ongewenst gedrag, werkdruk en het gebrek aan loopbaanperspectief.

“Een minuutje langer op de wc”

Tijdens de sessie werden de verschillende oorzaken voor werkstress besproken maar de experts gaven ook praktische tips. Deze tips kan jij morgen al kan inzetten om werkstress binnen jouw organisatie te verminderen. Zo gaf Marc de tip om voortaan een minuutje langer op de wc te blijven zitten. Zo creëer je een klein momentje van ontspanning. Annemie gaf als tip om humor in te zetten, bijvoorbeeld door een roze bril op kantoor te leggen. Wanneer het dan even wat minder gaat kan je alles door een roze bril bekijken.

Alle drie de experts benadrukte ook het belang van in gesprek gaan met elkaar. Door de verbinding met elkaar op te zoeken en aan elkaar te vragen hoe het écht gaat, kan je werkstress voorkomen. Benieuwd naar de rest van de tips? Op de LinkedIn van SSFH is de volledige livesessie terug te kijken.

SSFH zet zich in voor duurzame inzetbaarheid

Naast de LinkedIn livesessie zijn er vanuit SSFH nog meer initiatieven om duurzame inzetbaarheid in de huisartsenzorg te bevorderen. Zo zijn er verschillende gesprekskaarten beschikbaar die je kunnen helpen om de verbinding met elkaar op te zoeken. Ook is er een reeks webinars over werkstress opgenomen. Het eerste webinar over het onderwerp “Werkstress” is al beschikbaar op onze site, de overige drie webinars komen binnenkort online. Tot slot kunnen alle medewerkers in de huisartsenzorg zich gratis registreren op gezondheidsplatform ‘Gezondeboel’.

Blijf op de hoogte.
Abonneer nu op onze nieuwsbrief.